Masopustní koblížky



Další rodinný recept, a to na výborné křehoučké koblížky :)
Budeme potřebovat:
  • 50dkg hladké mouky
  • 5dkg cukru
  • 4dkg tuku
  • 4-5 žloutků
  • 3dkg droždí
  • špetka soli
  • 1 PL rumu
  • asi 1/4 l mléka
Postup:
Z trochy mléka, cukru, soli a droždí si připravíme kvásek. Z pěkně vyběhlého kvásku a zbytku ingrediencí si vypracujme hladké těsto, přikryjeme  a necháme na teplém místě cca 45 min vykynout. Vyběhlé těsto si rozdělíme asi na 6 dílů, každý díl vyválíme na tenkou placku (nejlépe tak, aby byla osově souměrná :D) vezmeme si malou skleničku a na jedné polovině placky si naznačíme skleničkou budoucí koblížky. Do středu každého kolečka dáme trošku marmelády, vezmeme druhou polovinu placky a dle pomyslné středové osy přiklopíme na kolečka s marmeládou. Tímto způsobem nám vzniklo jakoby takové písmeno D s kopečky :D vezmeme skleničku a vykrojíme kolečka tak, aby marmeláda, značící se pod těstem byla uprostřed. Koblížky si skládáme na pomoučněný vál a necháme ještě kynout. Když budeme cca v polovině, hotové koblížky otočíme, aby mohly kynout i z druhé strany.
V pekáčku nebo hrnci si rozpálíme cca 1 l oleje a vkládáme koblížky (musí plavat!), ztlumíme teplotu a pečeme.. jakmile vidíme, že koblížci chytly správnou barvu, otočíme je a pečeme z druhé strany.... pečené koblížky necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
Dobrou!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Má milá, rozmilá, neplakej... život už není jinakej

králičí "dršťková" polévka

Kuře na kari