králičí "dršťková" polévka

Ahoj drůbeži!
dnes trochu z jiného soudku. Mám pro vás rodinný recept na falešnou drš´tkovku. Věřím, že i vy máte doma spousty receptů na různé upgrady této polévky.

Budeme potřebovat:
  • králíka (nemusí být celý)
  • mrkev
  • celer
  • cibule
  • česnek
  • 1/8 másla
  • trochu hladké mouky
  • sladká paprika
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:
Králíka si omyjeme a dáme udělat vývar (klasika, takže přidáme cibuli, bobkáč, nové koření, pár kuliček pepře, zalijeme vodou a vaříme alespoň hodinu). Až se maso vyvaří, vyjmeme ho a necháme vychladnout. V dalším hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu tak cca 4 min, pak lehce zaprášíme moukou a paprikou, zlehka orestujeme a zalijeme zcezeným vývarem. Papriku se zeleninou nerestujeme dlouho, jinak má tendenci hořknout. Dále pak přidáme prolisovaný česnek, pokrájené maso z vyvařeného králíka, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Povaříme ještě tak 15 min a můžeme podávat. Ovšem nejlepší je, když se na ní nespěchá a nechá se naležet, jak už to tak bývá :)

Dobrou chuť!


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Má milá, rozmilá, neplakej... život už není jinakej

Kuře na kari