králičí "dršťková" polévka
Ahoj drůbeži!
dnes trochu z jiného soudku. Mám pro vás rodinný recept na falešnou drš´tkovku. Věřím, že i vy máte doma spousty receptů na různé upgrady této polévky.
Budeme potřebovat:
Postup:
Králíka si omyjeme a dáme udělat vývar (klasika, takže přidáme cibuli, bobkáč, nové koření, pár kuliček pepře, zalijeme vodou a vaříme alespoň hodinu). Až se maso vyvaří, vyjmeme ho a necháme vychladnout. V dalším hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu tak cca 4 min, pak lehce zaprášíme moukou a paprikou, zlehka orestujeme a zalijeme zcezeným vývarem. Papriku se zeleninou nerestujeme dlouho, jinak má tendenci hořknout. Dále pak přidáme prolisovaný česnek, pokrájené maso z vyvařeného králíka, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Povaříme ještě tak 15 min a můžeme podávat. Ovšem nejlepší je, když se na ní nespěchá a nechá se naležet, jak už to tak bývá :)
Dobrou chuť!
dnes trochu z jiného soudku. Mám pro vás rodinný recept na falešnou drš´tkovku. Věřím, že i vy máte doma spousty receptů na různé upgrady této polévky.
Budeme potřebovat:
- králíka (nemusí být celý)
- mrkev
- celer
- cibule
- česnek
- 1/8 másla
- trochu hladké mouky
- sladká paprika
- majoránka
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
Postup:
Králíka si omyjeme a dáme udělat vývar (klasika, takže přidáme cibuli, bobkáč, nové koření, pár kuliček pepře, zalijeme vodou a vaříme alespoň hodinu). Až se maso vyvaří, vyjmeme ho a necháme vychladnout. V dalším hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu tak cca 4 min, pak lehce zaprášíme moukou a paprikou, zlehka orestujeme a zalijeme zcezeným vývarem. Papriku se zeleninou nerestujeme dlouho, jinak má tendenci hořknout. Dále pak přidáme prolisovaný česnek, pokrájené maso z vyvařeného králíka, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Povaříme ještě tak 15 min a můžeme podávat. Ovšem nejlepší je, když se na ní nespěchá a nechá se naležet, jak už to tak bývá :)
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat