Kuře v limetkové omáčcce
Tento recept
je taktéž tuším z nějakého časopisu :)
Budeme potřebovat:
- kuřecí horní stehení kousky (můžou být i prsíčka,, hlavně aby to mělo kůži)
- 2 limetky (já používám citron, není to kvůli tomu,že bych neměla limetky, ale to maso není potom tak trpké :) )
- 1 smetana
- sůl
- tymián
Postup:
Omyté a
osušené maso dáme do pekáčku, osolíme a pod kůži vložíme plátek limetky.
Podlijeme, posypeme trochou tymiánu a dáme péct při 200 C na 30 - 40 min. Až je
maso hotové, vyjmeme maso na chvíli z pekáčku, který si dáme na plotýnku, do
výpeku nalijeme smetanu a vymačkáme zbylé limetky a přivedeme k varu, přisypeme
cca 3 PL moučkového cukru a vaříme, dokud nám nevznikne pěkná omáčka. Případně
ještě dochutíme, vrátíme maso do omáčky a necháme ho tam prohřát.
Podáváme s
rýží, bramborem, atp.
Dobrou!
Komentáře
Okomentovat