Kuře v limetkové omáčcce



Tento recept je taktéž tuším z nějakého časopisu :)
Budeme potřebovat:
  • kuřecí horní stehení kousky (můžou být i prsíčka,, hlavně aby to mělo kůži)
  • 2 limetky (já používám citron, není to kvůli tomu,že bych neměla limetky, ale to maso není potom tak trpké :) )
  • 1 smetana
  • sůl
  • tymián
Postup:
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, osolíme a pod kůži vložíme plátek limetky. Podlijeme, posypeme trochou tymiánu a dáme péct při 200 C na 30 - 40 min. Až je maso hotové, vyjmeme maso na chvíli z pekáčku, který si dáme na plotýnku, do výpeku nalijeme smetanu a vymačkáme zbylé limetky a přivedeme k varu, přisypeme cca 3 PL moučkového cukru a vaříme, dokud nám nevznikne pěkná omáčka. Případně ještě dochutíme, vrátíme maso do omáčky a necháme ho tam prohřát.
Podáváme s rýží, bramborem, atp.

Dobrou!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Má milá, rozmilá, neplakej... život už není jinakej

králičí "dršťková" polévka

Kuře na kari